Rektörümüzün Ramazan Bayramı Mesajı

“İyiliğin, paylaşmanın ve birlikteliğin sevgi, saygı ve hoşgörü ile harmanlandığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği Ramazan Bayramı’nı bu sene Filistin halkıyla kurduğumuz gönül köprüsü ile buruk yaşıyoruz.

Toplumsal yaşamda önemli bir yeri bulunan ve bir milletin birlik, beraberlik gibi manevi duygularını sağlamlaştıran Bayramlarımız; aynı zamanda dargınlık ve kırgınlıkların geride kaldığının, herkesin birbirine hoşgörü ile yaklaştığı huzurlu günlerin müjdecisi olmalıdır. Ancak Gazze’de yaşanan insanlık dramı bu duygularımızı perdeliyor. 

Dini ve vicdani hassasiyetimiz ile ihtiyacımız olan birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygularımızı yoğun bir şekilde yaşamamıza vesile olan mukaddes bayramın coşkusunu ve mutluluğunu, bu yıl önceki yıllardan farklı hissediyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramımızı en içten dileklerimle kutlarken, bayramın başta Ülkemiz ve Milletimiz olmak üzere, Filistin halkına, tüm İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Yaşamakta olduğumuz dramdan bütün insanlığın bir an önce kurtulmasını Allah’tan niyaz ederken, öğrencilerimize, akademik personelimize ve çalışanlarımıza sağlık ve mutluluk dolu bayramlar diliyorum.’’

Prof. Dr. Tayfun TURGAY

REKTÖR